Свобода и справедливост за Емо!

На 06.06.2010 г. /неделя/ около 21:00 в дома ни беше задържан от двама полицаи синът ни,Емил Алексиев,и отведен в IV РПУ.По-късно същата вечер баща му разбира,че е задържан във връзка с инцидента в трамвай номер 20. Останахме изумени,тъй като синът ни през целия ден до 15:30 не е излизал от вкъщи,защото е в сесия от средата на май и усилено се подготвяше за последния си изпит,на който трябваше да се яви на 10.06.2010 г. Емил е редовен студент четвърти курс в УНСС,специалност „Финанси”.На следващия ден 07.06.2010 г. /понеделник/ в 10:00 часа беше извършен обиск в дома ни,без да бъде представена необходимата заповед за обиск,а по така наречения параграф „в условия на неотложност”.Не бяха открити никакви веществени доказателства,иззет беше само семейният ни компютър,който е в стаята на сина ни.Полицейският инспектор ни информира,че Емил ще бъде отведен в VIII РПУ.В същото от 12:00 до 16:30 никой не ни даде каквато и да е информация за сина ни под предтекст,че с него се извършват следствени действия.Около 16:45 ни се обади полицейският дознател,разследващ случая,и ни съобщи,че срещу Емил е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение за 72 часа.Поиска да се яви наш адвокат.На 10.10.2010 г. беше делото за мярка за неотклонение на първа инстанция по време,на което разбрахме,че обвинението срещу него се гради на разпознаване по черно-бяла снимка от един от потърпевшите.Исканата мярка за неотклонение беше удължена от Районния съд със седем дни.
За нас,семейството му,повдигнатите към него обвинения са абсурдни,тъй като знаем,че по време на инцидента той е бил вкъщи с нас и няма как да е участвал в това престъпно деяние.Второ,всички,които го познават,знаят,че той не може да извърши подобно нещо.Просто не отговаря на личностната му характеристика. Освен това той не е осъждан или регистриран в МВР за хулигански или криминални прояви.
Ние осъждаме насилието и настояваме да бъдат разкрити и задържани истинските извършители на престъплението,защото със задържането на невинни хора не се решават проблемите на обществото.Иска ни се да вярваме,че все пак България е правова държава.

Емо е НЕВИНЕН! ПОДКРЕПЕТЕ ГО!

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

8 Responses to Свобода и справедливост за Емо!

  1. Dimitar Yovchev каза:

    Аз лично съм бил потърпевш и съм бил арестуван и вкарван на „топло“ за 2 седмици от подобна чиновническа немърливост. Дано всичко с момчето да се оправи и да е точно !

  2. Mario каза:

    Za sujalenie jiveem v bulgariq i mnogo hora bivat sudeni za neshto , koito dori ne podozirat 4e sa izvursheni . Zatova takiva hora trqbva da budat podkrepeni, zashtoto ne znaem utre koi nevinen shte stane jertva .

  3. Martin каза:

    ТЪПИ ФУРАЖКИ ЦЕЛИ 5 СИ ПРОСЕХА ОТ КУРВА МИНЕТ !!!

  4. Jazz session 2010 каза:

    Справедливост! Искаме я!

  5. khagan каза:

    Съжалявам за вашият син. В момента държавата ни изпълнява арести проформа и прибира по затворите невинни и кокошкари, за да измие очите на Европейският съюз, а същевременно остава на свобода истинските престъпници. Справедливост има само там, където законите са за всички и адвокатите имат съвест. Тук това го няма.

  6. Iurii Boika каза:

    Ушевите пак са оплескали работата ……….., но и те имат деца понякога всичко се връща ….

  7. Tsvetoslava Kunova каза:

    Такива стойностни момчета като Емо са част от доброто бъдеще на държавата ни . Тя трябва да ги цени и пази , защото са рядкост . Вместо това ги мачка , пречи им да се развиват и да са полезни . Трябва цял свят да разбере какво става в държавата ни , как престъпниците са на свобода , а добрите момчета ги прибират по арестите без дори никакви доказателства . Справедливост трябва да има , в противен случай човешкият живот губи смисъла си !
    Кураж , Емо , с теб сме !

  8. Pavlin каза:

    Точно заради тази държава аз и още много Българи като мен избрахме да живеем, работим, творим и отглеждаме децата си в други страни по света. Това по себеси също е тъжно и трудно, но както за тази (нашата) така и за несправедливоста към Емо, а и за още хиляди други е виновен само един…. Българският народ, не като индивид а като убединено общество, той и никой друг. Всеки народ, всяко общество заслужава теглото си, управниците си и живота който живее. Със действията или бездействията си той е главната причина за всичко. Този народ който позволи царуването на целия този хаус в китната ни държавица ако не се събуди от летаргичния сън който спи, не се убедини и не отхвърли смиреноста си която граничи с глупоста, нищо няма да стане, нищо няма да се промени, а такива случаи като този ще станат част от ежедневието му.
    Емо, подкрепямте…. всеки е невинен до доказване на противното !

Вашият коментар