Истината започва да се разбулва,фарсът продължава

На 18.06.2010 г. тричленен състав на Софийски градски съд постанови постоянен арест без право на обжалване на обвинените за побоя в трамвай номер 20.Какво се случи всъщност?

Още в началото на съдебното заседание стана ясно,че липсват свидетелските показания на първите двама задържани,които бяха освободени на 07.06.2010 г. Защитата откри нередности в протоколите за разпит на свидетелите /оставени свободни бели редове,които биха могли да се дописват по-късно/. До деня на делото адвокатите не бяха уведомени,че шестимата задържани доброволно са се подложили на полиграф,както и че на същите са взети ДНК проби за анализ.Защитата поиска протоколи от тях.

От прокуратурата заявиха,че при тях такива материали не са постъпвали и съдът прецени,че трябва да се даде ход на делото.Докато течеше пледоарията на втория адвокат обаче,в съдебната зала беше донесена папка с нови материали по делото – липсващите свидетелски показания, резултатите от ДНК анализа,експертиза на компютрите,както и непълна справка от детектора на лъжата /липсваха зададените въпроси и отговорите,въз основа на които са направени заключенията/.Заседанието беше прекъснато за един час,за да се запознаят страните с новите доказателства.

Техническата експертиза на семейния ни компютър установява,че Емил не е влизал в какъвто и да било неонацистки сайт,както и че не е бил в контакт с нито един от обвиняемите или други лица от подобни движения. Освен това,според доказателствения материал,иззетия от мястото на престъплението биологичен материал за ДНК анализ не съвпада с ДНК профила на Емо.

Изходът беше с предрешен край.Съдебният състав не взе под внимание новите материали по делото и потвърди мярката за неотклонение.

Ние питаме :

1)Защо са освободени първите двама задържани?

2)Защо се крият въпросите и отговорите от полиграфа,въпреки че той не е доказателствен материал.

3) Защо адвокатите на задържаните не знаеха за направения тест до деня на делото?

4)Защо се взимат под внимание само и единствено свидетелските показания на пострадалите,които взаимно си противоречат?

5)Възможно ли е съдийският състав да се запознае с допълнително представените материали,да напише мотивите и решението си само за 10 минути???

ОТГОВОРИТЕ ОСТАВЯМЕ НА ВАС.

ЕМО Е НЕВИНЕН!

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

7 Responses to Истината започва да се разбулва,фарсът продължава

  1. Патриот каза:

    Възможно е да е невинен. Съдът ще реши това. Но ако наистина е невинен защо не направи всичко възможно да заклейми останалите неонацисти, които са ясни на всички. Говоря за Митьо Хомото, Манчев и Матея.

    Защо Манчев е на свобода, като е ясно на всички, че е един от лидерите на въпросната групировка?

    За да нямат невинните проблеми всички трябва да заклеймим виновните неонацисти.

    • Васето каза:

      Последните няколко коментара ме оставиха объркан… този блог и цялото това движение няма за цел да оневини или да оправдае случките от 6 юни – винаги ще има такива „за“ и „против“ подобни действия. Тук става въпрос че са прибрани в затвора хора, които нямат АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО с цялата тази история, хора които не са неонацисти, които не познават инициаторите или потърпевшите, хора които дори не са били на местопроизшествието. Истината е че полицията е безсилна в страната ни и затова са набелязани няколко изкупителни жертви, които да покажат на медиите и на народа, че „аджеба нещо се върши в тази държава – ние, полицаите, сме ефективни и вие, гражданите, можете да се чувствате спокойни в нашите ръце“. Цялата тази история е един медиен фарс, целящ да предотврати ответни удари от потърпевшите.
      Доказателствата говорят сами по себе си – от задържаните само един е поставен на мястото на произшествието чрез ДНК експертиза, за останалите няма дори и косвени доказателства че са присъствали.
      Не познавам Емо, но познавам друг от задържаните – Росен Кънев – и мога да кажа, че това е един добронамерен и жизнерадостен човек, който няма нищо общо с цялата тази история. Един от основните свидетели по делото – пребитият лидер на „23 септември“ Борис Боев признава, че не е виждал Кънев и няма представа защо е задържан. Не ме и съмнява че е подобна и ситуацията с Емо.

  2. Пламен каза:

    Мисля, че всички задържани са невинни, тъй като „битите“ са криминално проявени, и е всеизвестен факт, че някои от тях са нарко дилъри. Защо полицията не разследва евентуален случай за нападение на наркоконтингент над шанаджий, а веднага се впуска да търси някакви мними фашисти и вярва на 100 % на глупостите на тези червени дришльовци, които псуват МВР, но само когато им е угодно?

  3. HC каза:

    Единият от пострадалите Юли – Ягата родом от Костенец се занимава с разпространение на наркотици цял живот, продава шано, затова и стои далеч от камерите на журналистите и ги псува, той и неговите приятели явно са жертва на поредната нарковойна, а шестима невинни гният в ареста.Комунистите се опитват да навредят на националното движение, като посочват единствените лица, на които знаят имената.Хора не се подавайте на манипулациите на тези които ходят на семинари с Хизбула и се кланят на тези които взривиха „Света Неделя“.

  4. otoskorceni каза:

    В Русия,такива не ги бият,а направо ги колят,стрелят.

  5. emoenevinen каза:

    Това е блог в подкрепа на Емо и няма да позволим той да стане арена на политически спорове!Второ,ние сме против всякаква форма на насилие,било то физическо или вербално и няма да толерираме мнения,изпълнени и/или подканващи към агресия!
    Ние сме Ви дали пълна свобода да изразите своето мнение,въпреки че имаме възможността да не го правим!Моля да не злоупотребявате с това!

  6. П.Кунова каза:

    Вече трета седмица Емо е зад решетките и още много предстоят.ЕДНО НЕВИННО МОМЧЕ Е ЛИШЕНО ОТ СВОБОДАТА СИ!!!Лишено е от възможността да се радва на идващото лято,на топлото слънце,на срещите с приятели.Кой би могъл да си го представи?А това е страшно!Страшно и престъпно!Спрямо него и близките му,останали без сълзи.Още по-страшно ще е,ако това НЕВИННО момче бъде осъдено заради нечии интереси или безхаберие и бъде съсипан живота му.ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧВА!НИКОГА!

Вашият коментар